Rešitev za modernizacijo v gozdarstvu

Kategorija: Gozdarstvo

Sistem Signumat in programska oprema Winforst pro z roko v roki prinašata v gozdarstvo svežino in inovativnost. Prvi je v vrsti Sistem Signumat, ki  stoji za tehnologijo označevanja hlodovine nove generacije, Winforst pro pa omogoča pregled procesa od sečnje dreves, transporta lesa, do končnega kupca, kar omogoča celovito beleženje, lociranje in kartiranje celotne poti lesa, brez izgube hlodov. 

Moderna in visoko fleksibilna programska oprema Winforstpro Mobile omogoča, da so hlodi nemudoma po sečnji vsak posebej označeni  z označevalno ploščico (tagom). Visoko tehnološko dodelano in  napredno kladivo Signumat Hammer omogoča fiksiranje označevalne ploščice z enim samim udarcem.  Po skeniranju črtne kode z mobilno napravo  se zabeležijo relevantni podatki kot so izvor lesa, tip lesa, kvaliteta in volumen in se shranijo na mobilni napravi. Zbrane podatke enostavno prenesemo na računalnik v XML formatu.

Winforstpro net.logistik  platforma prinaša prednosti vsem;  tako lastnikom gozda, voznikom,  kot tudi industriji. Baza, ki shranjuje podatke o hlodovini omogoča lastniku gozda posodobitev podatkov na vsako uro. Zaradi pospešitve zbiranja lesa in pregleda nad lesom pride veliko hitreje do prodaje lesa, hkrati pa se poveča transparentnost prodaje. Programska oprema omogoča vozniku optimizacijo poti, saj ta veliko hitreje najde pripravljen kup lesa zahvaljujoč natančnemu zemljevidu. Kvaliteta lesa je zaradi  hitrejšega procesiranja boljša. Nadzor in sledljivost pa dobavitelju zagotavlja certifikat, ki poveča tržno vrednost lesa. 

Kategorija: Gozdarstvo