Inventura v trgovini ali skladišču

Kategorija: Inventura

Inventura je opravilo, ki zahteva precej časa in dela, če jo delamo ročno, s kljukanjem na popisnem listu.  Da bi optimizirali čas in napake zmanjšali na najmanjšo mero si lahko pomagamo s črtnimi kodami. 

Črtna koda  je odličen medij za avtomatsko identifikacijo prebranih artiklov. Pred samo inventuro je potrebno artikle označiti s črtno kodo. Označevanje najlažje naredimo med samim, rednim prevzemom artiklov na zalogo. V ta namen je najbolje uporabiti namenski tiskalnik. 

Ker porabimo za branje črtne kode  le sekundo, lahko ena oseba v enem samem dnevu popiše veliko več izdelkov, kot pri ročni inventuri. Popisani podatki se takoj shranijo v elektronski obliki. Po končanem popisu, podatke prenesemo na računalnik, kjer jih potem uvozimo v naš informacijski sistem za nadaljnjo obdelavo.

Za inventuro blaga vam ponujamo rešitev v 4 korakih:

1. Vso blago označimo z nalepkami in črtnimi kodami.

Ponavadi zadostujejo že navadne vellum nalepke, če le ni blago na vlagi, zunaj, ali pod kakšnimi drugimi vplivi. 

Nalepke za označe vanje blaga

2. Iz ERP sistema izvozimo šifrant in ga prenesemo v sistem PCS

Program PCS (ProCodeScan) vam poleg zbiranja podatkov in prenosa le-teh v vaš ERP sistem, omogoča, upravljanje z bazo podatkov na vašem terminalu. 

Omogoča vam naslednje: 

  • enostavno branje črtnih kod (1D in 2D)
  • seznam podatkov glede na čas vnosa
  • možnost urejanja in brisanja vnosov na seznamu
  • enostaven izvoz podatkov v ASCII standardu (csv datoteka)
  • upravljanje z bazo podatkov
  • več informacij

Program za inventuro

3. Z ročnim terminalom prečitamo posamezno blago in dodamo količino.

Pregled inventurnega stanja in prikaz viškov ter manjkov je možno narediti že na terminalu, pri tem se vsa poročila na ekranu prikažejo prej kot v 10 sekundah – ne glede na obseg podatkov. 

Največkrat za opravljanje inventure v skladišču ali v trgovini zadostuje že Zebra Zebra MC2180  terminal, katerega odlikuje veliko funkcij, ki jih običajno najdemo v precej dražjih mobilnih računalnikih. Lahko računate na najboljšo procesorsko moč v svojem razredu, robustno zasnovo, vrhunsko ergonomijo, prilagodljive možnosti za shranjevanje, poslovna rešitev push-to-talk (PTT), centralizirano upravljanje in sposobnost za ustvarjanje aplikacij, ki so povsem združljive s katerimkoli operacijskim sistemom

Terminal za inventuro

4. Zbrane podatke izvozimo v poslovni/računovodski program (ERP) za nadaljnjo obdelavo.

Podatke je možno izvoziti v csv formatu. 

Kategorija: Inventura