Tisk nalepk ‒ doma ali v tiskarni?

Kategorija: Izpis nalepk

Nalepke lahko natisnete doma ali v tiskarni.  Kaj se bolj splača in kaj bolj enostavno?  Če se odločite, da boste sami tiskali nalepke, lahko izbirate med nalepkami na poli in nalepkami na kolutu. V nadaljevanju vam bomo predstavili prednosti tiska nalepk na poli in na kolutu ter prednosti domačega tiska in tiska po meri v tiskarni. 

Nalepke na poli  ‒ kaj je njihova pozitivna in negativna plat?

Nalepke lahko kupite na kolutu ali na poli. Slednje imenujemo tudi etikete na A4 listu papirja. Danes dobite nalepke na poli v različnih barvah, dimenzijah, z različnimi lepili in različnih oblik. Ponudniki nalepk na poli te ponujajo z dolgo obstojnostjo, tudi za namen lepljenja na kovine ali tiska osnovnih sredstev. Kdaj nalepke na poli niso primerne za vašo rabo? Poenostavljeno rečeno so te najmanj primerne takrat, ko tiskamo velike količine nalepk, saj nas tisk ene nalepke na poli stane povprečno veliko več kot tisk ene nalepke na kolutu. 

Katere so prednosti nalepk na kolutu? 

Nalepke na kolutu so pogosto bolj ugodne ‒ z večjimi količinami se cena na nalepko na kolutu zniža. Poleg že omenjene nižje cene na nalepko, so nalepke na kolutu lahko poljubnih dimenzij. Kaj to pomeni v praksi? Zamislite si, da imate izdelke, ki so zelo majhni ali pa imajo omejen prostor ter bi na njih radi nalepili deklaracije. V tem primeru lahko pri nas naročite do milimetra natančno dimenzijo nalepk.

Tiskanje nalepk na kolutu je veliko bolj praktično, saj lahko natisnete le nekaj kosov nalepk in končate s tiskanjem za tisti dan. Kadar tiskate nalepke na poli, boste morali zavreči list papirja z nalepkami ali pa ga še enkrat dati v tiskalnik, če želite uporabiti še ostale nalepke na listu papirja nalepk. 

Nalepk na kolutu je veliko vrst. Izbirate lahko med različnimi materiali. Nekatere naše stranke stavijo na kvalitetne Zebrine nalepke, katere dobite z natančnimi specifikacijami. Z uporabo Zebrinih nalepk lahko podaljšate življenjsko dobo vašemu tiskalniku nalepk na kolutu. 

Kaj se vam bolj splača ‒  tisk nalepk doma ali tiskanje nalepk v tiskarni? 

V nekaterih primerih stranke potrebujejo bele nalepke s črnim tiskom. V tem primeru je najbolj enostavna možnost tisk nalepk s tiskalnikom nalepk na kolutu. V večini primerov zadošča že 200 dpi tiskalnik, Zebra GK420t. Če potrebujete bolj kvaliteten odtis, boste potrebovali tiskalnik, ki tiska z ločljivostjo 300 ali 600 dpi. Ravno tako boste potrebovali tiskalnik z boljšo ločljivostjo, če želite tiskati tekst, logotip ali črtno kodo na nalepke manjših dimenzij. 

Če želite tiskati nalepke v več barvah, te ne bo mogoče natisniti na termo transfer tiskalniku, saj lahko z njim tiskate zgolj eno barvo naenkrat. Najbolj pogosto je to črna barva. Ravno tako ne boste mogli tiskati nalepk doma, če nalepke potrebujete v neobičajnih oblikah. 

Vendar odgovor na vprašanje ali se bolj splača tisk doma ali v tiskarni ni tako enostaven. Ponavadi se vsebina nalepke (črtna koda in tekst) spreminja. Če se gre za deklaracije, nalepke ponavadi vsebujejo tudi logotip, ki se ponavadi ne spreminja.  V tem primeru je potrebno narediti dotisk nalepk doma, kljub temu da smo logotip natisnili v tiskarni. 

Odločili ste se za tisk nalepk doma ‒  kaj sedaj?

Najprej boste potrebovali tiskalnik nalepk. Osnovna modela svetovnega ponudnika Zebra Technologies sta na primer tiskalnika nalepk na kolutu GC420t ali GK420t.  Tiskalnik nalepk od katerega lahko pričakujete bolj kvaliteten odtis je GX430t. Primer industrijskega tiskalnika nalepk, ki se lahko sooči z večjo količino nalepk na dnevni, tedenski ali mesečni ravni je ZT410 ali ZT420. Za tisk nalepk boste poleg nalepk potrebovali še folijo za tisk.

Za več informacij o tisku nalepk kontaktirajte naše strokovnjake za črtne kode. 

Kategorija: Izpis nalepk