Označevanje z nalepkami v cvetličarni ali vrtnariji

Kategorija: Rešitve

Za označevanje v cvetličarni ali vrtnariji lahko uporabite dve vrste nalepk –  nalepke na kolutu in na poli. Nalepke na kolutu lahko tiskate samo v črni barvi ter samo s tiskalniki za tisk nalepk na kolutu. Nalepke, ki so na polah lahko tiskate z laserskim ali ink-jet tiskalnikom v barvah in po potrebi tudi obojestransko. 

Pri tisku z ink-jet tiskalnikom ali laserskim tiskalnikom ste omejeni, ker lahko natisnete samo celotno polo nalepk, ne pa posameznih nalepk. Pri izbiri nalepk na polah A4 pazite, da izberete ustrezni material glede na to, če  imate laserski ali ink-jet tiskalnik. 

Če pogledamo še materiale, se cvetličarne in vrtnarije največkrat poslužujejo plastificiranih nalepk, katere so izdelane iz materialov polietilen, polipropilen ali metaliziranih poliester materialov, ki so odporni proti ekstremni vročini, vetru, vplivu  vode, UV žarkom in ostalim ekstremnim kemičnim vplivom. Za rastline in cvetlice, ki gredo hitro iz zaloge, zadostuje označevanje s papirnatimi nalepkami. 

Etikete lahko nalepimo na označevalne tablice oz. gredične tablice, ki jih zapičimo v zemljo in katere so namenjena označevanju s cenam, sorto ali označevanju drugih podatkov o raslinah. 

tablice

tablice

Kategorija: Rešitve