Hotspot HS-3CP

Kategorija: HotSpot

HotSpot Server HS-3CP je žični DSL router z integriranim hotspot in voucher delovanjem. Je optimalna rešitev zapostavitev LAN in WLAN (z uporabo dodatne brzžične točke (AP))   internetnih dostopov na različnih javnih prostorih kot so hoteli, restavracije, kampi, letališča, železniške postaje, parki, trgi, bencinske črpalke, sejmišča ipd., kjer upravitelj, po želji tudi proti plačilu, nudi uporabnikom dostop do interneta.

S pomočjo HotSpot Server-ja HS-3CP vzpostavi lastnik   prenosnika, dlančnika ali mobilnega telefona žično ali brezžično povezavo z   internetom, ne da bi mu bilo pri tem treba spreminjati mrežne nastavitve v lastnem operacijskem sistemu.

Hotspot (Cyber caffe, Cyber Point, internet cafe, Internet Access, Cyber cafe) je lahko brezplačen ali pa njegov upravitelj uporabo poljubno   zaračunava.

HotSpot Server HS-3CP po želji lahko usmeri uporabnika najprej na posebno »vsiljeno« spletno stran (captive portal), kjer je potrebno vnesti geslo za prijavo in potrditi strinjanje s pogoji za uporabo. Šele nato se vzpostavi povezava z internetom.

Prijavno spletno stran je možno prilagajati individualnim zahtevam ponudnika. Tako se lahko vanjo vnaša posebne informacije kot so pogoji   uporabe, razna obvestila, ponudbe, reklame ipd.
Aktivirana funkcija za »prisilno preusmeritev« pa poveže uporabnika (po njegovi uspešni prijavi) najprej na neko vnaprej določeno spletno stran.

Uporaba voucherjev (gesel s časovno omejeno veljavnostjo) dovoljuje časovno omejen dostop do interneta. Po izteku dodeljenega časa se   povezava prekine in je ponovno možna šele po vnosu novega veljavnega   voucherja.

HotSpot Server HS-3CP omogoča enostavno, varno in učinkovito upravljanje javnega dostopa v internet. Hkrati pa ščiti upravitelja hotspota pred odgovornostjo zaradi mogočih zlorab s strani uporabnikov.

Namen

 • Cyber caffe
 • Cyber Point
 • Internet cafe
 • Internet Access
 • Turizem
 • Gostinstvo

Industrija

 • Hoteli
 • Restavracije
 • Kampi
 • Letališča
 • Bencinske črpalke
 • Parki
 • Bolnišnice
 • Trgi
 • Sejmišča

Sorodni izdelki

Tehnični podatki

 • Integrirani DSL router 
 • Integririrana funkcija za vsiljeni portal (hotspot) 
 • Integrirana funkcija za geslo s časovno omejeno uporabo (voucher) 
 • 1 x 10/100Mbps UTP izhod za lokalno mrežo (LAN) 
 • 1 x 10/100Mbps UTP izhod za Hotspot mrežo za goste (Guest LAN)
 • M0n0wall Open Source Software z vgrajenim web strežnikom za učinkovito  in enostavno upravljanje s sistemom 
 • CE und EMC konformnost 
 • Robusten mini format brez gibljivih vgradnih delov 
 • Nizka energetska poraba 
 • Velikost (dolžina x širina x višina, brez antene): 162 x 160 x 28 mm 
 • Teža: 398g
 • Computer Consulting DI Slavkov GmbH

Guest Networking - mrežni WiFi dostop za goste

Guest Networking je sistem za dodeljevanje pravic dostopa do brezžičnega WiFi omrežja. Z njegovo uporabo izredno poenostavimo upravljanje dostopa za goste, pogodbene sodelavce in ostale začasne uporabnike LAN (WLAN) omrežij. Možnost kompleksnega, a obenem uporabnikom prijaznega upravljanje s pravicami dostopa je ključnega pomena za vsa okolja z večjim številom brezžičnih odjemalcev. V ta okvir spadajo podjetja, hoteli, šole, bolnišnice, letališča, restavracije ter sorodna okolja, ki se srečujejo z velikim številom gostujočih uporabnikov, za katere si želimo zagotoviti nadzor nad časi dostopov, privilegiji in potrošnjo razpoložljive pasovne širine.


Sistem Guest Networking, integriran v sistem za centralizirano upravljanje brezžičnih WiFi omrežij , predstavlja popolno rešitev za preprosto, na standardnem spletnem brskalniku temelječo rešitev, ki omogoča generiranje unikatne kode za začasni dostop do brezžičnega omrežja v vsega 60 sekundah. Postopek dodeljevanja pravic je izredno preprost in ga lahko upravlja tudi osebje brez večjega tehničnega znanja. Velika prednost sistema je, da ne zahteva sprememb na napravah uporabnikov, ki v sistem vstopajo.

Ker gostje uporabljajo infrastrukturo preko katere potekajo interne komunikacije, sistem razmeji promet gostujočih uporabnikov od korporativnega prometa. Tako je zagotovljen popoln nadzor nad gosti, njihovo potrošnjo pasovne širine in časovno omejitvijo dostopa. Omogočeno je kreiranje pravic dostopa v urnih, dnevnih in tedenskih časovnih intervalih ter s tem kontrola nad številov uporabnikov v sistemu.

Centralni sistem generira unikatni ključ za dostop za vsakega posameznega gosta, vezano na MAC naslov njegove naprave (notesnik, dlančnik...). Obenem je omogočeno tudi deljenje ključa med večjim številom uporabnikov. Za razliko od sorodnih aplikacij uporaba dodatnih namenskih naprav ni potrebna.

Ustavarjanje računa za dostop

Postopek ustvarjanja računa za gostujoč dostop poteka v spletni aplikaciji, ki teče znotraj centralnega sistema. Preko preprostih menijev vnesemo potrebne podatke o gostu, nastavimo željeni čas dostopa in ustvarimo ključ za dostop. Po želji lahko navodila namenjena končnemu uporabniku tudi natisnemo. Natisnjena verzija vsebujejo podatke, ki jih je potrebno vnesti za prijavo v sistem in navodila za operacijski sistem Windows. Končni uporabnik le še vnese ključ za dostop v portal, ki se odpre ob zagonu brskalnika in že je povezan v splet. Sam portal za dostop je popolnoma prilagodljiv, saj ga lahko oblikujemo po lastnih potrebah in željah. Opremimo ga lahko skladno s celostno podobo organizacije in prosto oblikujemo pozdravno besedilo. Preko portala lahko tudi oblikujemo preprost sistem za zaračunavanje brezžičnega spletnega dostopa. Ko gost, ki prvič vstopa v lokalno omrežje (LAN ali WLAN), odpre spletni brskalnik na svoji napravi (notesnik, dlančnik..), je avtomatično preusmerjen na poseben spletni portal znotraj kontrolne enote ZoneDirector. Ko vnese veljaven ključ za dostop, je preusmerjen na spletno stran, kjer so navedeni pogoji uporabe. Po potrditvi strinjanja s pogoji lahko prosto dostopa do spleta in ostalih aplikacij. Celoten postopek je neverjetno preprost in ne zahteva sprememb pri uporabnikovih nastavitvah.

Korporativna varnost in dostop za goste

Znotraj brezžičnega WLAN omrežja, lahko ustvarimo posebna podomrežja za gostujoč dostop. Pri tem ni potrebe po posebnih nastavitvah avtentifikacije ali enkripcije na napravah uporabnikov. Portal za dodeljevanje pravic dostopa omogoča popolno avtentifikacijo (preverjanje istovetnosti), medtem, ko opcija izolacije brezžičnih klientov prepreči težave pri hkratnem dostopanju večjega števila odjemalcev. Gostom lahko avtomatično preprečimo dostop do posameznega ali vseh podomrežij znotraj centralnega sistema in dostopnih točk, ki jih upravlja. Administrator omrežja lahko nastavi zmogljivost podomrežja namenjenega gostom in s tem zagotovi tekoče delovanje dela omrežja namenjenega zaposlenim, ključnega za tekoče poslovanje. Gostje se nahajajo znotraj svojega virtualnega omrežja (VLAN) in ves njihov promet je poslan neposredno na internet, mimo centralnega sistema, kar izredno poveča pretočnost in s tem poskrbi za boljše delovanje celotnega omrežja.

Upravljanje brezžičnega omrežja za goste

Z uporabo sistema za gostujoč dostop izredno olajšamo bremena na plečih IT osebja, saj sam postopek lahko upravlja vsakdo z res osnovnim tehničnim znanjem, torej tudi osebje v recepciji in ostali zaposleni v neposrednem stiku z gosti. Pri tem ni potrebno skrbeti za varnost dostopov, za kar skrbi vgrajen sistem za preverjanje istovetnosti. Upravitelju omrežja je preko  sistema dana možnost popolnega nadzora, spremljanja in po potrebi odstranitev gostov v sistemu. Po želji lahko v vsakem trenutku pridobi listo vseh ustvarjenih računov, s časi dostopov. Centralni sistem prikaže vse dovoljene in nedovoljene dostope do sistema. V primeru težav pri dostopu, administrator vidi, ali je gost vnesel pravilen ključ. Ob nedovoljenih posegih lahko razveljavi ključ in onemogoči dostop problematičnim odjemalcem. Centralni sistem beleži podatke o nedovoljenih dostopih v posebno datoteko za kasnejšo analizo. 

Direktiva 2006/24/ES Evropskega parlamenta in Sveta z dne 15. marca 2006 o hrambi podatkov...

Brošure in podpora

Kategorija: HotSpot