NiceLabel kos EU direktivi označevanja izdelkov

Proizvajalci prehrambenih izdelkov so zadnje čase vse bolj pod drobnogledom, zato je bila pred kratkim sprejeta EU direktiva o označevanju njihovih sestavin.

Prenos brezplačne demo verzije programa >>>

Direktiva veleva, da je treba pravilno označiti vse sestavine določenega živila, predvsem pa krepko zapisati tudi vse alergene, ki med porabniki povzročajo še največ težav. Cilj direktive je zagotoviti večjo jasnost o sestavinah, prehrani in alergenih. Proizvajalci, trgovci in gostinci morajo tako jasno poudariti alergene v seznamu sestavin.

NiceLabel EU food direktiva

Poleg zgoraj naštetih pa tak način označevanja iščejo tudi mnogi drugi. Na srečo situacijo že več kot uspešno rešuje NiceLabel.

Kako? NiceLabel omogoča nadvse enostavno označevanje, brez da bi to zahtevalo spremembe vaših obstoječih, torej že oblikovanih etiket. To mu omogoča posebna programska koda, ki besede, ki se dodajo v posebno tabelo, pri tisku izpiše okrepljeno.

NiceLabel EU food direktiva

NiceLabel tako omogoča shranjevanje podatkov o izdelku v bazo podatkov in posledično oblikovanje etiket. To pomeni, da lahko uporabite eno predlogo nalepke za vse svoje izdelke. Ta pristop poenostavlja oblikovanje etiket in upravljanje podatkov o izdelku.

NiceLabel se torej poveže z obstoječimi podatki o izdelku. Tako na primer lahko označite alergene sestavine, ne da bi pred tem spremenili obstoječe baze podatkov. Preprosto dodate tabelo s seznamom alergenov in NiceLabel bo samodejno oblikoval seznam sestavin. Enostavno kajne?

NiceLabel EU food direktiva

Poglavitne prednosti so tako:

  • Čim bolj zmanjšati število različic etikete.
  • Preprosto upravljanje podatkov o izdelku.
  • Bolj učinkovito tiskanje.
  • Brez spremembe obstoječih podatkov o izdelku.
  • Univerzalni model za vse izdelke.
  • Preprosto povezovanje z bazo podatkov in predogled etiket.

NiceLabel pa rešitve lahko še dodatno racionalizira, saj vizualni izbor podatkov pomaga, da nalepke tiska hitreje in z manj napakami. Skratka, spet so šli korak dlje!

Prenos brezplačne demo verzije programa >>>

NiceLabel EU food direktiva