Case Study

A1 Slovenija, d.d.

Digitalizacija inventure pri telekomunikacijskem operaterju A1

Mobilni operater s programom za inventuro ProCodeScan in mobilnim terminalom zdaj 8x hitreje opravi inventuro.

Delnih inventur se podjetja navadno poslužujejo, ko se želijo izogniti  večjemu neskladju v zalogi. Nekatera podjetja inventuro izvajajo letno, polletno ali pa celo mesečno. Eno od teh podjetij, ki opravlja mesečne inventure v vseh svojih trgovinah oz. poslovalnicah, je A1, med katerimi preverijo zalogo telefonov, zaščitne opreme in drugih pripomočkov za telefone.

Prej so inventure opravljali ročno, potem pa so se odločili, da modernizirajo in pohitrijo popis s programom za inventure ProCodeScan. Pri digitalizaciji so iskali zanesljivega partnerja, ki jim bo nudil podporo v vseh korakih uvedbe novega sistema – analizi stanja, predstavitvi možnih rešitev, namestitvi, podpori, vzdrževanju in servisu opreme.

A1 s PCS

Ročno popisovanje – proces, ki je dolgotrajen in nenatančen  
Inventuro so v poslovalnicah prej opravljali od 1 do 3 dni, podatke o zalogi, ki so jo popisovali ročno, so potem prepisali v informacijski sistem za knjigovodstvo in računovodstvo SAP. Ta način ni bil samo zamuden, temveč tudi bolj nenatančen, saj je zaradi človeškega faktorja lahko prišlo do pomote in napačnih podatkov v zalogi. Te so namreč ročno prepisovali v sistem SAP, kar pa jim je vzelo še dodatne 2-4 ure. 

S programom za inventuro ProCodeScan prihranijo 170 delovnih ur letno.

Uvedba digitalnega sistema za zajem črtnih kod na izdelkih ter pospešitev opravljanja inventure
Zdaj podatke o zalogi prenesejo na mobilne terminale ter enostavno preberejo črtne kode na izdelkih ter na ta način uskladijo zalogo z realno zalogo v poslovalnicah. Prej so inventuro opravljali z mobilnimi terminali Zebra TC20, zdaj pa so zamenjali tudi opremo za branje črtnih kod z novejšimi mobilnimi terminali Zebra MC2200. Program PCS prinaša popolno fleksibilnost, saj menjava strojne opreme ne predstavlja ovire.
A1 s PCS

Varnost podatkov za A1 najvišja prioriteta
Mobilni ponudnik in telekomunikacijsko podjetje A1 daje velik poudarek varnosti podatkov v njihovem centralnem sistemu oz. na strežniku, zato je bil njihov nujni pogoj tudi varen prenos podatkov na terminale pred začetkom inventure in iz terminalov po koncu inventure. Info-kod je poleg zagotovitve programa PCS in strojne opreme poskrbel tudi za varni protokol za izmenjavo podatkov.

Digitalizacija inventure s ProCodeScan nam je zelo olajšala inventuro, saj je program zelo natančen in prilagodljiv. Ekipa Info-koda pa je vedno na voljo, ko jih potrebujemo.
Tina Anžič, poslovodja na podjetju A1.

Enostavna namestitev in uporaba programa ProCodeScan
Prvo namestitev je pri podjetju A1 naredilo podjetje Info-kod, vse nadaljnje namestitve na terminale si bodo lahko pri A1 naredili sami, tako enostavno je! Program je ravno tako zelo uporabnikom prijazen, zato lahko takoj, ko začnejo delati v podjetju, začnejo s popisom s terminali in programom PCS in ne potrebujejo dolgotrajnega uvajanja.

Nove izboljšave, možnost nadgradnje ter dolgoročno sodelovanje
Info-kod stremi k dolgoročnemu partnerstvu s strankami, zato so ustvarili program ProCodeScan, ki je izredno prilagodljiv ter ga je mogoče nadgraditi z novimi funkcionalnostmi, kadar te ne zadoščajo potrebam naročnikov. Po besedah vodje poslovalnice Tine Anžič je “želja, da nagradijo program z novimi funkcionalnostmi”, kar bo še bolj optimiziralo proces izvajanja inventur. 

Pridobitve, ki jih je uvedba ProCodeScan prinesla za telekomunikacijsko podjetje A1

  • Prihranek časa pri inventuri
  • Odlična uporabniška izkušnja za zaposlene
  • Enostavna uporaba programa brez uvajanja novih zaposlenih
  • Večja zanesljivost in natančnost pri inventuri
  • Ni več ročnega vpisovanja v sistem SAP
  • Enostavna namestitev na nove naprave
  • Visoka stopnja varnosti podatkov 

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Piškotki

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Več informacij si lahko ogledate na strani Varovanje podatkov.

Izberite piškotke na spletni strani

Omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih/oglasnih piškotkov opisanih v nadaljevanju:

Nastavitve Sprejemam vse OK!