Termo etikete (nalepke)

Kategorija: Etikete

Termo etikete so zelo pogosto uporabljene v industriji, trgovini, logistiki in številnih drugih področjih.  Izdelujemo jih iz t.i. termo papirja

Pomembna lastnost termo papirja je ta, da ima pigmentiran zgornji premaz, kar pomeni, da je papir občutljiv na temperaturo in omogoča t.i. direktno termalno tiskanje (brez uporabe TTR folij). 

Za tisk priporočamo termo tiskalnik Zebra.

Tehnični podatki

ECO termo nalepke - navadno lepilo

dostavna nalepka

ECO nalepke odlikuje, da so izrazito gladkejše in prijaznejše do tiskalnih glav v tiskalnikih kakor običajne termoetikete na trgu. Nalepke z navadnim lepilom so namenjene za lepljenje na široko paleto izdelkov (logistične nalepkedeklaracije, nalepke za trgovinske tehtnice oz. nalepke za kratkotrajno označevanje izdelkov) 

Termo TOP nalepke - navadno lepilo 

sadje

Te etikete odlikuje predvsem to, da so odpornejše na zunanje vplive, ki povzročajo bledenje termo zapisa in so hkrati prijazne dotiskalnih glav. To jim omogoča zaščitna premaza na zgornji in spodnji strani (Top coat in Back coat).

Namen uporabe: logistične nalepke, deklaracije, nalepke za trgovinske tehtnice oz. etikete s podaljšano življensko dobo za označevanje izdelkov, lepljenje na proizvode ali embalažo, ki po svoji sestavi vsebujejo tako imenovana mehčala, vsepovsod kjer je “umazano“ okolje zaradi narave dela in bi radi uporabljali termo direkt tehnologijo zapisa samolepilnih nalepk… 

Nalepke z odlepljivim lepilom

Odlepljive nalepke

ECO ali TOP nalepke lahko naročite tudi z odlepljivim lepilom. Vsebujejo kompaktno odlepljivo lepilo, ki se vso odstrani skupaj znalepko. Na površini kjer je bila samolepilna etiketanalepljena ni vidnih sledi lepila oz. pri odlepljanju ne pride do poškodb označenega izdelka.

Nalepke za nizke termperature

Zdravstvo

ECO ali TOP nalepke lahko naročite tudi z lepilom za nizke temperature (-20, -40, -80 st.C). Te nalepke odlikuje predvsem to, da lepilo odlično drži pri minus temperaturah oziroma na zamrznjeni embalaži. To je predvsem pomembno pri zamrznjenih živilih, da se ne odtalijo pri etiketiranju oz. da se nalepke ne odlepijo oz. odstopijo z izdelka.

Termo tisk, kaj je to in kdaj ga uporabljati?

Termo tisk je ena od tehnologij tiskanja pri kateri je termalna glava tiskalnika v neposrednem stiku s termalnim papirjem.

Drobni termo elementi v glavi tiskalnika se segrevajo in na termo papirju puščajo odtis.

Termo papir ni obstojen na sunčni svetlobi in visokih temperaturah tako, da ima odtis na papirju relativno kratko življenjsko dobo.

Direct thermo

  1. Valj (znan tudi kot "Platten roller")
  2. Tiskalna glava

V naši ponudbi imamo številne dimenzije in oblike termo in termo transfer etiket za vse vrste termalnih tiskalnikov. Na zahtevo naših kupcev jih lahko izdelamo v nestandardni dimenziji, navitju, lahko jih predhodno potiskamo ali kako drugače personaliziramo.

Kategorija: Etikete