Tiskalniki ID kartic

Kako izbrati tiskalnik ID kartic?

Niso vsi tiskalniki ID kartic enaki, zato je pomembno, da se vprašate o funkcionalnostih, ki jih potrebujete, da boste pokrili vse poslovne potrebe. Ta priročnik vas bo popeljal skozi nekaj bistvenih vprašanj,  ki si jih morate zastaviti, ko izbirate tiskalnik kartic za vaše podjetje ali organizacijo.

Tehnologija tiska - termo transfer, retransfer in offset tisk

Preden se odločite za nakup tiskalnika je dobro razmisliti ali sploh potrebujete tiskalnik. Druga možnost, včasih cenovno bolj ugodna, so predtiskane kartice natisnjene z offset tehnologijo tiska le, če je količina večja, vsaj 500 do 1000 kartic. Pri retransfer tisku in termo transfer tisku, katerega ponujajo  tiskalniki za domačo rabo, je prednost ta, da lahko natisnete poljubno količino kartic takrat, ko želite. Boljša izmed omenjenih tehnologij tiska je retransfer tisk, saj ta lahko tiska čisto do roba kartice.

Enostranske kartice ali dvostranske kartice

Veste ali boste tiskali obojestranske kartice ali enostranske? Od tega je odvisno kakšen tiskalnik boste potrebovali za tisk kartic. Nekateri tiskalniki kartic namreč tiskajo samo na eno stran kartice. Ti  se navadno imenujejo »enostranski« tiskalniki. Primer tiskalnika, ki omogoča enostranski tisk je Zebra ZC100. Če želite dvostranski tiskalnik kartic boste potrebovali primeren  tiskalnik kot je Zebra ZC300 Če želite tiskati barvno ali črno-belo na obe strani, boste morali izbrati dvostranski tiskalnik kartic. Kasnejša dograditev tega modula ni več mogoča.

Magnetni trakovi za varnost

Magnetni trakovi so temna črta na hrbtni strani vaše kreditne kartice ali vozniškega dovoljenja. Te črte shranjujejo podatke in se pogosto uporabljajo za namene preverjanja časa in prisotnosti oz. pri kontroli dostopa. Vsi proizvajalci tiskalnikov ponujajo kodiranje z magnetnimi trakovi vsaj na nekaterih tiskalnikih v njihovem asortimanu. Primer tiskalnika, ki ponuja kodiranje z magnetnimi trakovi je Zebra ZC350. Razmislite o magnetnem kodiranju preden izberite tiskalnik, saj te najbolj pogosto ni mogoče nadgraditi.

Brezkontaktne kartice - NFC in RFID tehnologija

Brezkontaktne kartice so čedalje bolj razširjene in se uporabljajo za identifikacijo na daljavo, kot predplačniške kartice, registracijo delovnega časa, vstop v prostore, garažne hiše, kot smučarske karte, ipd. Opremljene so z mikroprocesorskim čipom in anteno, pri komunikaciji s čitalnikom pa ne potrebujejo fizičnega kontakta. Zaradi očitnih prednosti brezkontaktnih kartic in hitrega razvoja NFC tehnologije, lahko pričakujemo, da se bo uporaba v prihodnosti še bolj razširila.

Laminacija kartic kot dodatna zaščita

Če želite da bodo kartice zdržale več kot eno leto pod malce težjimi pogoji, morajo vaše kartice čez postopek laminiranja, pri katerem  se na površino kartice doda tanek, jasen ali hologramski zaščitni sloj, ki ščiti kartico in informacije. Če izberete tiskalnik, ki omogoča laminiranje, uporabite kompozitne PET / PVC kartice namesto 100% PVC kartic. Kompozitne PET / PVC kartice so oblikovane tako, da zdržijo toplotno obdelavo pri postopku laminiranja. Primeren tiskalnik, ki vam omogoča laminacijo je Zebra ZC350.

Povezava tiskalnika v omrežje

Ali želite, da bi bil tiskalnik povezan v omrežje, tako da lahko nanj tiska več zaposlenih? Večina tiskalnikov za ID kartice je zdaj standardno opremljenih z USB vmesnikom, niso pa vedno tiskalniki opremljeni tudi z Ethernet vmesnikom, kateri vam omogoča, da lahko nanj tiska več uporabnikov, brez priklopa s kablom.

Program za tisk in oblikovanje kartic - CardPresso

Za oblikovanje in tisk kartic boste potrebovali še programsko opremo. CardPresso je temu namenjen program, za različne aplikacije, izbirate lahko med petimi različicami, od najosnovnejše, do tiste, ki ponuja bolj napredne funkcionalnosti oblikovanja in tiska, razlike med njimi najdete na naslednji povezavi.

Imate dodatna vprašanja povezana z izbiro pravega tiskalnika?  Napišite nam sporočilo ali nas pokličite ter se dogovorite za brezplačno svetovanje. 

Preberite več Prikaži manj

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Piškotki

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Več informacij si lahko ogledate na strani Varovanje podatkov.

Izberite piškotke na spletni strani

Omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih/oglasnih piškotkov opisanih v nadaljevanju:

Nastavitve Sprejemam vse OK!