Zakaj potrebujete odlepljevalec nalepk?

Na trgu je široka ponudba odlepljevalnikov nalepk, ki imajo vsestransko uporabnost, saj ti podajajo nalepke različnih velikosti ter iz različnih strani  – od zgoraj, spodaj iz strani – odvisno od potreb proizvajalcev. Vsem je skupno to, da je prednost uporabe odlepljevalca hitrost nanosa nalepk, natančnost pri nanosu nalepke na izdelek ter efektivnost dela. Lahko rečemo, da se odlepljevalec etiket na dolgi rok “izplača”. Ti so ponavadi zelo enostavni za uporabo ter zahtevajo minimalno vzdrževanje.

Na splošno obstajajo tri štiri vrste podajalcev/odlepljevalcev nalepk:

  • Ročni aplikator nalepk 

Ročni aplikator nalepk je zasnovan tako, da lahko vanj vstavite kolut natisnjenih nalepk ter s tem, ko pritisnete z njim na izdelek,  prilepite nalepko. Ta je namenjen manjšim podjetjem, ki imajo malo izdelkov. Ročni odlepljevalci olajšajo delo odlepljanja nalepk, vendar je nanos nalepk razmeroma počasen v primerjavi s polavtomatskimi in avtomatskimi odlepljevalci nalepk. 

  • Namizni ročni odlepljevalci 

Namizni/ročni odlepljevalci so naprave, ki podajo etiketo, uporabnik povleče nosilni silikon, ki potem pada na tla.  Prednosti namiznih ročnih odlepljevalcev so dostopne cene, enostavnost uporabe in enostavna prenosljivost. Ročni odlepljevalci so primerni za domačo rabo, pisarno ali manjšo/butično proizvodnjo. Za večjo količino nalepk se uporabljata polavtomatski razdeljevalce nalepk ter avtomatski razdeljevalec nalepk. Obe vrsti naprav avtomatizirata nanašanje nalepk, razlika med njima je v tem, na kakšen način se koluti vstavijo in kako se naprava aktivira – zažene. 

Avtomatski odlepljevalci imajo sistem za namestitev izdelkov pred nanosom etikete. Ko je nameščena, se nalepi nalepka. Nekateri avtomatski podajalci nalepk lahko nanesejo nalepke iz več strani.

  • Polavtomatski odlepljevalec nalepk

Polavtomatski odlepljevalci podajo nalepko na sistem foto celice – senzorja ali mehanskega stikala. Ta je najprimernejši  za manjše serije izdelkov. Polavtomatski razdeljevalec za etiketiranje odlepi eno nalepko in se ustavi, dokler ne boste odlepili nalepke. Ko nalepko odlepite, bo ta odlepil naslednjo. 

 

Oglejte si VIDEO POSNETEK polavtomatskega odlepljevalce nalepk

https://youtu.be/7jNr7aqFLoo

  • Avtomatski odlepljevalec nalepk

Avtomatski razdeljevalec je zelo koristen za proizvajalce, ki proizvedejo veliko izdelkov in imajo veliko dela z označevanjem. Avtomatski odlepljevalci nalepk lahko sami pozicionirajo nalepko preden jo nalepijo. Avtomatski odlepljevalci tako pomagajo prihraniti čas, posledično pa tudi stroške dela, saj je z njimi potrebnega manj časa za označevanje. 

Oglejte si VIDEO POSNETEK avtomatskega odlepljevalce nalepk