Osnovna sredstva

Označevanje osnovnih sredstev

Razloga za slabo urejene inventarne procese sta največkrat pomanjkanje ustrezne opreme za popis osnovnih sredstev in programske opreme.

Z digitalizirano inventuro bodo popisovalci prihranili zelo veliko časa, inventura osnovnih sredstev z mobilnim terminalom in programsko opremo pa je bolj natančno opravljena, kot pri ročnem popisu. Vendar pa je predpogoj, da lahko popis osnovnih sredstev delamo z mobilnim terminalom, označitev vsega inventarja z nalepkami za osnovna sredstva.

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas
01

Označitev z nalepkami za osnovna sredstva

V prvem koraku osnovna sredstva označimo z nalepkami za osnovna sredstva, ki so odporne na različne vplive ter so trajno obstojne.

02

Namestitev programske opreme na mobilni terminal

ACS, programsko opremo za upravljanje osnovnih sredstev naši strokovnjaki naložijo na mobilni terminal.

03

Uvoz datoteke s podatki o inventarju

Prvi korak pri popisu osnovnih sredstev je uvoz datoteke z lokacijami in datoteke z osnovnimi sredstvi na mobilni terminal.

04

Popis osnovnih sredstev z mobilnim terminalom

Z mobilnim terminalom preberete lokacijo/osnovno sredstvo. Podatke, ki ste jih predhodno naložili, lahko dopolnjujete, vnašate in brišete ter delate opombe.

05

Uvoz podatkov v računovodski/poslovodski program

Po zaključku popisa osnovnih sredstev, uvozimo datoteko iz programa ACS in uvozimo v računovodski/poslovodski program.

  • Dolgoletne izkušnje

  • Nižji stroški

  • Manj napak

  • Učinkovitost

Označevanje osnovnih sredstev

Nalepke za označevanje osnovnih sredstev 

Pri označevanju osnovnih sredstev priporočamo bele ali srebrne, metalizirane,  nalepke z močnim lepilom. Izdelane so iz sintetičnih materialov in trajno odporne na vplive okolja  kot so sonce, vlaga, vročina. Nalepke za osnovna sredstva omogočajo berljivost podatkov še 10 let in več. Na voljo so v različnih dimenzijah, vendar pa je najpogostejša dimenzija 50mm x 25mm.

AssetCodeScan je uporabniku prijazna aplikacija

S pomočjo ACS boste lahko na enostaven način upravljali osnovna sredstva v vašem podjetju. Črtne kode osnovnih sredstev boste prebrali, si ogledali podatke o osnovnem sredstvu in posodobili podatke o osnovnem sredstvu, v kolikor je to potrebno. ACS omogoča tudi enostaven uvoz in izvoz podatkovnih datotek, pripravljenih na način, ki je združljiv z večino računovodskih in knjigovodskih programov.

Mobilni terminali

Mobilni terminali za popis osnovnih sredstev so lahki, optimalne velikosti in zasnovane za enostavno uporabo. Z namenom, da lahko zaposleni opravijo popis osnovnih sredstev v čim krajšem časovnem obdobju, imajo ti terminali baterije z večjo močjo. Eden od takšnih je tudi Urovo DT50.

Tiskalniki za tisk nalepk

Za označevanje osnovnih sredstev se uporabljajo temu namenjene nalepke. Te boste natisnili s tiskalnikom Zebra ZD421, ki je izredno intuitiven, prilagodljiv in enostaven za uporabo. S skoraj vsako možnostjo povezljivosti pa se bo odlično vklopil v vaše poslovno okolje.

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Tukaj smo za vas.

Uporabnikom že skoraj 20 let svetujemo pri izbiri ustrezne opreme in rešitev. Če želite, da tudi vam predstavimo optimalno konfiguracijo za vaše povpraševanje kontaktirajte nas z zaupanjem. Našim uporabnikom bomo ponudili maksimalno podporo in po potrebi tudi servis.

Kontaktirajte nas

Piškotki

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Več informacij si lahko ogledate na strani Varovanje podatkov.

Izberite piškotke na spletni strani

Omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih/oglasnih piškotkov opisanih v nadaljevanju:

Nastavitve Sprejemam vse OK!