Skladiščno poslovanje

Vhod in izhod blaga (s komisioniranjem)

S programi EasyCodeScan, ProCodeScan ter ProCodeScan+ boste lahko  optimizirali procese zajema črtnih kod ter vhoda in izhoda blaga v skladišče in iz skladišča.

Ko pridejo palete v skladišče, si lahko skladiščni delavec pri skeniranju posameznih izdelkov pomaga s terminalom in programom ProCodeScan tako, da z enim branjem zabeleži izdelek, količino, “best before”, serijsko številko ter druge, v kolikor je koda na artiklu na GS1 logističnih standardih (GS1-Datamatric GS1-128). 

S pomočjo programa ProCodeScan+ lahko nato skladiščnik  zabeleži lokacijo, na katero polico je postavil artikel, z namenom, da bo ob izdaji blaga program obvestil skladiščnika kje se nahaja artikel. Funkcionalnost je mogoče vključiti ali izključiti – odvisno od poslovnih potreb. 

S programom PCS+ je mogoč Izhod blaga iz skladišča s komisioniranjem. Kako to poteka? Skladiščnik na terminal dobi naročilnico iz zalednega sistema (ERP,  računovodskega ali knjigovodskega sistema). Na prejemu naročilnice dobi skladiščnik ta naročila na prenosni terminal, na katerem vidi izdelke in količine, ki jih mora izdati. 

V kolikor ima izdelek  serijisko številko ali lot, ga program usmerja, da izda pravilno (serijsko ali lot). Prav tako ga lahko usmerja, da izda izdelek s pravilnim (npr. najkrajšim) rokom uporabe (best before). Ravno tako kot pri prevzemu blaga je program PCS+ v pomoč, ko gre za izdajo pravilnih izdelkov (s pravo serijsko, lot, količino). 

Po končanem komisioniranju (po naboru vseh izdelkov), program PCS+ izda potrdilo o končanem komisioniranju in pošlje posodobljene podatke nazaj v zaledni program. S prejetimi podatki tako zaledni program pripravi dobavnice s posodobljenimi podatki. Sedaj je vse pripravljeno za izdajo blaga  – osebni prevzem na lokaciji za pultom ali za pošiljanje na pošti. 

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas
01

Svetovanje:

Svetujemo vam, kako optimizirati vaše procese v skladišču s programsko opremo ProCodeScan ali ProCodeScan+

02

Izbira opreme in potrošnega materiala:

Pomagamo vam optimizirati procese v skladišču s pomočjo opreme in potrošnega materiala za označevanje, ki ustreza vašim poslovnim potrebam.

03

Dostopnost:

V našem skladišču v Ljubljani in v Zagrebu imamo na zalogi široko paleto opreme in potrošnega materiala za označevanje.

04

Podpora in servis:

Ob nakupu se dogovorimo za inštalacijo programske opreme PCS. Našim strankam nudimo podporo in servis na lokaciji in v naši poslovalnici za opremo v garanciji in izven garancijskega roka.

  • Zanesljivost in kakovost

  • Manj napak

  • Učinkovitost

  • Optimizacija

Vhod in izhod blaga (s komisioniranjem)

Enostaven zajem črtnih kod

Potrebujete program, s katerim boste lahko brali logistične nalepke in tako zmanjšali možnost napak pri identifikaciji blaga? S ProCodeScan boste lahko samo z enim odčitkom prebrali, kaj imate na paleti. Izpolnite obrazec ter nam pošljite povpraševanje. 

aaaaaaaaa

Potrebujete logistično nalepko?

Vsi veliki trgovci z avtomatiziranim vhodom blaga v skladišče kot predpogoj za dobavo zahtevajo logistično nalepko s kodo SSCC na paletah. Po skaniranju se podatki iz programa ProCodeScan+ avtomatsko pošljejo na strežnik s programom NiceLabel Automation, od tam pa prek brezžične povezave na namizni tiskalnik Zebra, ki natisne logistične nalepke.

Standardne nalepke

Standardne ali t.i. vellum etikete imajo izredno široko področje uporabe. Običajno so to bele nalepke, na se tiska s pomočjo folije ali termo transfer ribona. Standardne nalepke imajo daljšo življensko dobo kot termo nalepke, saj so bolj obstojne na sončno svetlobo in višje temperature.

Termo nalepke

Termo nalepke so zelo pogosto uporabljene distribuciji, logistiki skladiščenju zaradi velike količine blaga, ki ga je potrebno označiti. Pomembna lastnost termo papirja je ta, da ima pigmentiran zgornji premaz, kar pomeni, da je papir občutljiv na temperaturo in omogoča t.i. direktno termalno tiskanje (brez uporabe TTR folij). Slaba stran termo papirja je, da je namenjen kratkotrajni rabi, saj ni obstojen na sončni svetlobi in visokih temperaturah.

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Tukaj smo za vas.

Uporabnikom že skoraj 20 let svetujemo pri izbiri ustrezne opreme in rešitev. Če želite, da tudi vam predstavimo optimalno konfiguracijo za vaše povpraševanje kontaktirajte nas z zaupanjem. Našim uporabnikom bomo ponudili maksimalno podporo in po potrebi tudi servis.

Kontaktirajte nas

Piškotki

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Več informacij si lahko ogledate na strani Varovanje podatkov.

Izberite piškotke na spletni strani

Omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih/oglasnih piškotkov opisanih v nadaljevanju:

Nastavitve Sprejemam vse OK!