Nalepke in termo trakovi

Termo transfer nalepke (etikete)

Termo transfer, kaj je to in kdaj ga uporabljati? 

Termo transfer so nalepke, katere tiskamo s pomočjo folije za tisk, tisk pa je bolj obstojen kot pri termo nalepkah. Poznamo kar nekaj vrst materialov, ki jih tiskamo s pomočjo termo transfer tiska. 

Pri tem načinu tiskanja gre za uporabo termo transfer tiskalnika, TTR folije (TTR - thermal transfer ribbon) in bianko etikete ustrezne dimenzije ter materiala. Termo transfer tiskalnik Zebra s pomočjo svojega termo elementa segreje in stopi črno prevleko TTR traku, katera se odtisne in prilepi na nosilec oz. etiketo.


Navadne (Vellum) nalepke - navadno lepilo

Nakit

Standardne ali t.i. vellum etikete imajo izredno široko področje uporabe. Običajno so to bianko etikete, na katere kasneje s pomočjo tiskalnikov oz. TTR (termo transfer ribbon) uporabnik sam natisne željene podatke in vsebino. 

Namen uporabe: logistične ali poštne etikete, skladiščne etikete, etikete za deklaracije, dolgoročno označevanje, etikete za deklaracije kombinirane s črtno kodo, osnovna nalepka z življensko dobo daljšo kot jo ima termo nalepka… 


Premazane (Chrom) nalepke - navadno lepilo 

Tiskanje

Chrom nalepke so narejene iz visoko kakovostnega pol sijočega (semi gloss) papirja, katerega glavne lastnosti so visoka belina in površinska gladkost. To je predvsem pomembno na mali samolepilni etiketi, na kateri ni veliko prostora, tisk je neporozen in odlično čitljiv. Prav tako je tudi črtna koda odlično čitljiva.

Namen uporabe: logistične ali poštne etikete, skladiščne etikete, etikete za deklaracije, dolgoročno označevanje, etikete za deklaracije kombinirane s črtno kodo… 

Nalepke z odlepljivim lepilom

Tiskanje

Vellum ali Chrom nalepke lahko naročite tudi z odlepljivim lepilom. Vsebujejo kompaktno odlepljivo lepilo, ki se v celoti odstrani skupaj z nalepko. Na površini kjer je bila samolepilna etiketa nalepljena ni vidnih sledi lepila oz. pri odlepljanju ne pride do poškodb označenega izdelka.

Nalepke za nizke temperature

Laboratorij

Vellum ali Chrom nalepke lahko naročite tudi z lepilom za nizke temperature (-20, -40, -80 st.C). Te nalepke odlikuje predvsem to, da lepilo odlično drži pri minus temperaturah oziroma na zamrznjeni embalaži. To je predvsem pomembno pri zamrznjenih živilih, da se ne odtalijo pri etiketiranju oz. da se nalepke ne odlepijo oz. odstopijo z izdelka.

Termo transfer tisk, kaj je to in kdaj ga uporabljati?

Termo transfer tisk je ena od tehnologij tiskanja pri kateri termalna glava tiskalnika ni v neposrednem stiku s termalnim papirjem ampak z barvno folijo.

Drobni termo elementi v glavi tiskalnika se segrevajo folijo in na papirju puščajo odtis.

Termo papir ni obstojen na sončni svetlobi in visokih temperaturah tako, da ima odtis na papirju relativno kratko življenjsko dobo. Zaradi tega se za nalepke, ki potrebujejo daljšo življensko dobo priporoča uporaba termo transfer nalepk in tiska s folijo.

_ThermoTransfer-tehnologija

   1. Nosilec folije
   2. Valj (znan tudi kot "Platten roller")
   3. Senzor prisotnosti folije
   4. Tiskalna glava

     V naši ponudbi imamo številne dimenzije in oblike termo in termo transfer etiket za vse vrste termalnih tiskalnikov. Na zahtevo naših kupcev jih lahko izdelamo v nestandardni dimenziji, navitju, lahko jih predhodno potiskamo ali kako drugače personaliziramo.

     Preberite več Prikaži manj

     Vprašajte naše strokovnjake

     Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

     Kontaktirajte nas
     01

     UPORABA

     Zaradi univerzalnih lastnosti ta nalepka je najbolj razžirjena na trgu. Področje uporabe je zelo razširjeno, najbolj pogosta so: deklariranje izdelkov, označevanje v distribuciji in transportu, označevanje izdelkov.

     02

     IZGLED

     Najbolj pogoste so bele nalepke potiskane s črno folijo. Po potrebi so nalepke lahko tudi predtiskane. Na ta način dobite personalizirano nalepko z nizko ceno odtisa.

     03

     LEPILO IN SIJAJ

     Lahko izbirate med mat ali sijajnimi nalepkami dočim vrsto lepila določa podlaga in aplikacija.

     Vprašajte naše strokovnjake

     Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

     Kontaktirajte nas

     Piškotki

     Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Več informacij si lahko ogledate na strani Varovanje podatkov.

     Izberite piškotke na spletni strani

     Omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih/oglasnih piškotkov opisanih v nadaljevanju:

     Nastavitve Sprejemam vse OK!